Zastakljivanje Terasa Beograd

Zastakljivanje Terasa Beograd

zastakljivaje-terase-beograd-novi-sad

Zastakljivanje terasa Beograd – Italijanski Harmonika Sistem

Ukoliko je vaš izbor italijanski harmo sistem, koji i mi preporučujemo zbog jednostavnog korišćenja, naš izbor bi bila providna balkonska harmo vrata.

Italijanski harmo sistem se izdvaja od ostalih po svojoj otpornosti koja je čak 250 puta veća u odnosu na staklo i ima 40% bolje termičke osobine od stakla i male troškove održavanja. Ovaj sistem umanjuje 15% svetlosti, lak je za održavanje, kako sa spoljne tako i sa unutrašnje strane, i dovoljno je čišćenje svim sredstvima koja se koriste u domaćinstvu. Zatvoreni prostor je zimi 30% topliji.

Pored toga, ima i karakteristike koje su neophodne za zatvaranje terasa i balkona, a to su:

– mehaničke (čvrstoća i elastičnost)
– jednostavnost ( jednostavno otvaranje i zatvaranje)
– u skladu je sa zakonom (ne menja funkciju terase)
– termičke karakteristike (otporan na visoke temperature i vremenske uslove)
– glavne lamele su od mutno-providnog debelozidnog PVC-a

Ram balkonskih harmo vrata je od ekstrudiranog PVC profila bele boje širine 45 mm, dok su spojne lamele bele boje širine 20 mm. Glavne lamele su od mutno providnog PVC-a  širine 60 mm, a debljine 10 mm. Donji deo, gde je postojeća ograda se zatvara PVC lamelama debljine 14 mm u aluminijumskom ramu.

Relativno mala širina glavne providne lamele iziskuje veliki broj klizača, oblika lastinog repa, što mu daje izuzetnu izdržljivost na udare vetra, te će vaše zatvorene terase biti prijatno ušuškane i izolovane od napada košave.

Balkonska harmo vrata mogu biti:

– mutno providne ili neprovidne
– dvodelne ili jednodelne

Jedan deo terase, odakle više greje sunce, možete zatvoriti neprovidnom, a drugi deo providnom harmonikom.

Harmo vrata se slažu na po 10% dužine u levu i desnu stranu, uživate u lepom vremenu, a terasa zadržava svoju osnovnu funkciju.

Pri kišovitom vremenu, harmonika se zatvara u dva poteza, svetlost je prisutna, ali ne i kiša. Ukoliko želite, na terasu možete staviti tepih ili topli pod i garantujemo vam da harmo vrata neće propustiti vlagu.

Donja vođica je visine 36 mm sa unutrašnje strane, a 25 mm sa spoljašnje, pa sva kiša odlazi spolja. Pri otvaranju harmo- vrata lamele beže prema spolja, tako da postojeća ograda može ostati i ne mora se seći.

Zatvaranje terasa  ovim načinom zastakljivanja mogu biti raznih oblika što smo se potrudili da prikažemo u galeriji radova.

Ako komšije iznad Vas nemaju kulturu stanovanja, stavićemo nadstrešnicu koja će vas zaštititi od njihovih otpadaka. Pored toga možemo izvršiti natkrivanje terase.

Mislimo da zatvaranje terase PVC-om ima najbolji odnos cena- kvalitet.